Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Frankfurtska trata: Težave tudi na EP!
#1
otroski dresi Evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji je v polnem teku in bo tudi v Frankfurtu. Včeraj sta se v "Areni Frankfurt" pomerili Anglija in Danska in znova je prišla do znane teme. Trava, ki spet ni bila na profesionalni ravni, je poskrbela za veliko spodrsljajev igralcev. Tako na tekmah SGE kot marca, ko je testirala nemška reprezentanca, je bila podlaga po tekmi težava. "Igrišče je bilo katastrofa," je takrat dejal nacionalni trener Julian Nagelsmann.
UEFA "načrt vzdrževanja".
»Nekaj mest ni bilo tako dobrih. Vendar so bili enaki pogoji za obe ekipi,« je po tekmi za ZDF povedal Danec Pierre-Emile Höjbjerg. Gareth Southgate, angleški selektor, je na to vprašanje gledal resneje: »Takšno igrišče te spravlja ob živce. Nikoli ne moreš biti prepričan, da ti ne bo takoj spodrsnilo.« Morda je mislil na svojega desnega bočnega branilca Kyla Walkerja, ki je zamenjal čevlje na začetku prvega polčasa, ker mu je pred tem pogosto spodrsnilo. Zdaj se celo UEFA vključuje v "nadaljnjo izboljšanje kakovosti igrišča pred prihajajočimi tekmami." UEFA pravi: "Obstaja podroben načrt vzdrževanja za odpravo določenih težav." Cilj je seveda v nedeljo, ko igra Nemčija proti Švici v glavni metropoli, "da bi lahko zagotovili optimalne pogoje za igranje." UEFA je sodelovala z ekipo na terenu v Frankfurtu. Po gostujočih tekmah lige NFL v mestu Hessen novembra lani je hibridno travo, ki je bila položena pred njim, zamenjala naravna trava, ki je bila zaradi nastopa zime in velikih padavin dolgo časa pod vodo.
Danci jezni – Nemci prestrašeni
Yussuf Poulsen, danski napadalec iz RB Leipziga, dres za otroke je včeraj vstopil kot menjava v 67. minuti in ni bil presenečen nad razmerami na igrišču: »To je samo Frankfurter Platz. Večkrat sem igral tukaj, vedno je tako.« Kljub dobremu videzu je igrišče dobro za igro le prvih 20 minut: »Svojim fantom sem rekel, naj si oblečejo kopačke. To tukaj ni nič novega.« Jezi se tudi njegov soigralec Joakim Maehle, igralec VfL Wolfsburga: »Tudi ko si igral z železnimi žeblji, je bilo igrišče zelo spolzko. Očitno ni najboljše mesto.« Tudi Danci so imeli težave pri teku na površini.
Jamal Musiala je že dvakrat zadel za Nemčijo in pričakuje se, da bo dobil svoj čas tudi proti Švici. Sicer pa je mladenič FC Bayerna vnaprej upal na druga prizorišča poleg Frankfurta, njegov reprezentančni kolega Chris Führich iz VfB Stuttgarta pa prav tako nima pohvalnih besed o igrišču: »Igrišče je izredno namočeno, hitro se pokvari. Imate težave z zadrževanjem. Ni prvič, da imajo igralci težave.« Njegov soigralec Deniz Undav pa je optimističen: »Še nekaj dni je še, morda bo igrišče še boljše.« Hitro izboljšanje je trenutno le želja. Mogoče to vendarle ni bila slaba ideja?
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)