Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ta teden se iztečejo štiri pogodbe: kaj pa kapetan?
#1
nogometni dresi otroški Konec tedna potečejo štiri pogodbe pri FC Barceloni. Med drugim izgubi veljavnost kapetanska pogodba: Sergi Roberto. Okoli 32-letnika je tiho, a zdi se, da odhaja.
Tihi časi v FC Barceloni.Odstavitev Xavija z mesta trenerja FC Barcelone je bila zanj precej slaba novica - zato je zdaj pred slovo tudi Sergi Roberto. Kapitan. S Katalonci je pogodbeno vezan le še do 30. junija, torej do nedelje. In trenutno bolj kaže, da se bosta kmalu razšla. Veteran očitno ne igra velike vloge v načrtih novega trenerja Hansija Flicka.
Temu na eni strani pritrjuje dejstvo, da če bi bili obe strani zainteresirani za novo podaljšanje, bi to lahko bilo skomunicirano ali vsaj nakazano že po koncu sezone 26. maja – še posebej, ker obstaja možnost za še en sezona naj bi bila zasidrana v tekočem dogovoru. Namesto tega je minil mesec, v katerem je Roberto ostal tiho. Najkasneje zdaj je treba kaj povedati javnosti.
Xavi je priporočil podaljšanje s Sergijem Robertom
"Priporočam, da klub podaljša Sergi Roberto," je januarja dejal Xavi, ki se je boril za številko 20. "Je pomemben in lahko igra na številnih položajih. Zelo malo mu morate razložiti. Ve, kaj je Barça,« je o nekdanjem soigralcu povedal odpuščeni 44-letnik.
Kmalu zatem je Roberto znova rekel: "Če me klub želi, potem ne bo težav s podaljšanjem." In decembra: "Ostal bom, Nogometni dresi Barcelona če bo klub zadovoljen." Trenutno ne grem v noben drug klub. Res je, da bi si v prihodnosti želel pridobiti izkušnje v ligi MLS, vendar še ni trenutek za to.« treba je začeti nov začetek – verjetno brez Roberta.
Potečejo tudi pogodbe za Alonsa, Cancela in Félixa
Mimogrede, njegov delovni dokument ni edini, ki se mu konec tedna izteče rok. Še bolj gotovo kot slovo od Roberta je, da Marcos Alonso odhaja. 33-letnik, ki je v začetku septembra 2022 kot prost prestop prišel iz Chelseaja, je imel v minuli sezoni zaradi poškodbe še manj pomembno vlogo in je na osmih tekmah odigral slabih 400 minut.
S prehodom iz junija v julij bosta status profesionalca Barçe izgubila tudi João Cancelo (Manchester City) in João Félix (Atlético Madrid), ki sta bila prej posojena. Kljub temu si predstavniki Blaugrane prizadevajo ohraniti oba, če je le mogoče – v kakršni koli obliki.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)